Bridge i Lofoten og Vesteralen

Rica prisen til Håkon Arild Bergsrud
Dato: 08.05.2005
Tema: RavenNuke(tm)


Rica-prisen utdeles i forbindelse med NM-finalene for par og klubblag. I hver av finalene konkurreres det om to priser: Rica-prisen for beste spill/motspill/melding og Rica Pressepris som tildeles den som har skrevet artikkelen om vinnerspillet. Rica-prisen er en Parker gullpenn som er inngravert med Rica-prisen og årstall. 

I lagfinalen ble Rica prisen gledelig og fortjent tildelt Håkon Arild Bergsrud fra vinnerlaget Sortland. 1. Egil Hansen, Moss, skulle spille 3 NT i vest med hjerter knekt ut fra nord. De fleste som overvar BBO syntes det så greit ut, men da hadde de ikke regnet med vikingene fra nord. For her ser vi hva landslaget hadde å bryne seg på da de tapte for dette laget i 6. Runde.

2. Utspillet ble stukket med kongen i bordet og ruter 10 spilt derfra, ruter dame, konge og færste dukk med ruter 4. Inne i vest hadde spillefærer sin færste præve som ble liten klæver til esset og ruter 7, ruter 3, ruter 2 fra hånden â?? og ny dukk!!! Hva nå. Det ble spilt liten klæver til damen og knekten â?? og avkast av en liten hjerter fra nord!!! Dette kunne tyde på at han hadde avkastproblemer, f eks K kn x i spar. Hjerter fra syd til damen i vest, som igjen er inne. Egil valgte å fortsette med en ruter og nord var inne på nieren og kunne godspille hjerteren. Egil er i et dilemma mht hvor spar konge befinner seg og valgte å spille inn nord. Men Bergsrud kunne nå ta sitt hjerterstikk og syd fikk for sin spar konge. Det betydde 1 beit og utgangssving til Sortland. Meget pent.

3. Innsendt av Lawrence Bjærnå.

Juryens begrunnelse:

Bergsrud utfærte, i samme spill, to ganger gode, taktiske dukk. I tillegg laget han en illusjon hos spillefærer ved et meget vakkert avkast.

Harald Nordby, RAMA
Rolf Lersbryggen, NBF
Olav Hjerkinn, ArrangærDenne artikkelen kommer fra Bridge i Lofoten og Vesteralen
http://www.lovebridge.no

Nettadressen (URL'en) til denne artikkelen er:
http://www.lovebridge.no/modules.php?name=News&file=article&sid=246