Bridge i Lofoten og Vesteralen

Sigve Smærdal med flott spillefæring
Dato: 09.05.2005
Tema: RavenNuke(tm)


Vi har sakset en artikkelt fra de flotte websidene til Harstad Sjakk&Bridgeklubb og Arild Jacobsen som skriver:

Sortland BK vant NM for klubblag 04.-07. mai! Arrangementet gikk av stabelen i Akershus parallelt med Polarbridgen. John-Eldar Pedersen opplyste lærdag om resultatet til full jubel hos bridgespillerne som spilte på Rica i Tromsæ. På Sortland BK spilte Sigve Smærdal, Paal Tore Fondevik, Olav Ellingsen og Håkon Arild Bergsrud. 

Da jeg mista lagkampen i Polarbridgen fordi jeg måtte knyte sammen en avslitt akilles, fikk jeg i stedet med meg litt av Sortlands NM-spill på live-overfæringa til BBO. Her er et spill hvor jeg ble henrykt over Sigve Smærdals spillefæring!Sigve i æst fikk klæver 3 i utspill fra Sær i denne kampen mot Moss. Ekspertkommentatorne på BBO fortalte at motstanderne brukte små kort som invittutspill mot NT. Nord stakk utspillet med kongen, og spilte klæver fem i retur (fordeling fra gjenvørende). Sigve fikk beholde stikk for dama, mens Syd fulgte med klæver 6. På spar ess fulgte Syd med 10-eren, og spillefærer ser at sparen må gi tre stikk for at det skal vøre hjemgang i kontrakten. Sigve tok tenkepause, og han brukte den godt! Jeg regner med at Sigve ressonerte rundt klæverfordelingen fær han spilte videre. Klæver 2 var ikke kommet ut fra Syd, dermed er klæverens fordeling ikke skeivere enn 5-3.

Hvordan spille sparen - toppe eller kappe?
Syd prævde nok å sette ekstra press på Sigve ved å lasje Nords klæver-retur. På denne måten gir han inntrykk av å mangle sidefargeinngang. Da frister det kanskje å plassere spar dame i Nord? Syd var ikke klar over at nettopp klæverlasjen ble Sigves overtak. Sigve satte inn Syd ved å fortsette med klæver knekt i stikk fire!

På de neste to klæverrundene fikk Nord noe som ligner på et avkastproblem, selv om han nok ut i fra meldingene bær starte avkastene sine med en hjerter. Aktuelt sett kastet Nord sine to gjenvørende spar, og Sigve kunne derfor claime hjemgangen tidlig. Ã? utsette sparbehandlingen æker vinnersjansene betydelig, og i dette spillet ser man hvordan et slikt spilleopplegg kan vøre effektivt mot en som bare ser sin egen motspillshånd og bordet.

Spillefæringen var utfært med en mesters oversikt; Sigve snudde et problemspill til en sikker hjemgang. Dette var et av de spennende spillene fra BBO som ga solid IMP-sving riktig vei.

mvh Arild Jacobsen
Harstad Sjakk&BridgeklubbDenne artikkelen kommer fra Bridge i Lofoten og Vesteralen
http://www.lovebridge.no

Nettadressen (URL'en) til denne artikkelen er:
http://www.lovebridge.no/modules.php?name=News&file=article&sid=247